Aangekomen in Bangkok - de eerste twee weken

Donderdag 15 augustus was het dan zover: we verlieten België om de komende vier jaar in Bangkok te verblijven. Het was een emotioneel afscheid, maar eens in de taxi naar de luchthaven verdwenen de traantjes.


met 6 valiezen om de komende maand te 'overleven' :-)

We vlogen met Thai Airways, een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Bangkok. De bijna 12 uur durende vlucht verliep best ok. Terwijl ik vreesde voor gezaag en verveling bij de meisjes, viel dit uitstekend mee!!





De eerste week was met ups en downs, voornamelijk bij de meisjes. Het gemis was groot. Evenals het wennen aan een nieuwe stad aan de andere kant van de wereld, nieuwe mensen, nieuwe cultuur, nieuwe eetgewoontes, de drukte, de geuren op straat,... kortom het vraagt zijn tijd opdat mijn meisjes zich hier kunnen thuisvoelen. Het feit dat we voorlopig nog in een aparthotel verblijven helpt hier niet echt bij natuurlijk. We hebben wel wat speelgoed, knutselgerief voorzien die we in onze koffers vanuit België mee hebben maar toch... De eerste dagen was er wat rebellie, en pré-puber gedrag. Maar goed, we hebben hen laten gedijen...

Na 2 weken begin ik ook zo stilletjes aan te verlangen naar onze eigen spullen; mijn eigen kookgerief (want met 1 pot en 1 pan is het niet altijd zo evident), mijn eigen hebben en houden...
8 september zou volgens de tracking van onze container het schip aankomen in de haven van Singapore. Dan hoop ik op nog een goeie week alvorens het schip de haven van Bangkok binnenvaart. Tel daar nog wat dagen voor 'dedouanering en andere adminstratieve handelingen' bij. Dus het is nog even wachten, maar het komt goed!!

Intussen proberen we het hier toch aangenaam te maken! We hebben reeds enkele supermarkten bezocht, altijd belangrijk om te weten wat je waar kunt aankopen. Zo heeft de ene supermarkt bijvoorbeeld geen aardappelen, terwijl je in een andere dan weer dure individueel verpakte aardappelen vindt en in nog een andere supermarkt vind je dan aardappelen in een netje aan een schappelijke prijs. Verder is het elke dag beetje bij beetje de buurt ontdekken, want Sathorn is tevens de wijk waar we zullen verblijven. En elke dag opnieuw ontdekken we iets anders, zalig vind ik dat.










We bezochten ook reeds één van de vele tempels, met name Wat Pho; de tempel met de liggende Buddha. Best impressionant om te zien. Het was een heerlijk dagje toerisme, met aansluitend een boottochtje op een 'long tail boat' langs één van de vele kanalen in Bangkok.










Bangkok heeft ons nog zoveel te bieden, maar hey, we zijn hier dan ook vier jaar natuurlijk!! Dus er rest ons nog heel tijd wat om te ontdekken.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Claudette Cardigan

Grote Schrikkepeut