Weekendje Friesland

Voor de drukte van de grote verhuis toeslaat trokken we er nog eens een (lang) weekend op uit; van vrijdag tot maandag. Friesland stond nog op onze 'to do list'.

We boekten een kinderbungalow bij Landal Esonstad en vrijdagnamiddag vertrokken we richting noorden van het land. Vanuit Den Haag is het nog 2,5 uur rijden. Zo een kinderbungalow is fantastisch. Deze keer hadden we een glijbaan en wipje in de tuin. Speelgoed hoef je gewoon niet mee te nemen want er is genoeg om zich te amuseren (van gezelschapsspelletjes, tot pop, tot autootjes, tot buitenspeelgoed zoals petanqueballen en nog veel meer).

Klein Denemarken, zo zou ik Friesland omschrijven. Groene weiden, schapen, koeien, en bovenal water. Overal meertjes. Wat moet het zalig zijn om hier in de zomer met de boot te varen... Op het park zelf kun je ook bootjes huren en voor bepaalde accomodaties heb je zelfs aanlegsteigertjes. 

Zaterdag brachten we een bezoekje aan Dokkum. Een heel gezellig Fries stadje waar je tevens leuke en hippe winkeltjes vindt; zeker een aanrader om te bezoeken.

Zondag gingen we wandelen in het natuurpark van het Lauwersmeer in Lauwersoog. Er zijn verschillende routes uitgestippeld en meerdere zijn niet te lang en dus best te doen met kids van 5 en 6 jaar. Na de wandeling hebben we gepicknikt aan het meer. 

Maandag was het helaas alweer tijd om in te pakken. Op de terugweg naar Den Haag maakten we nog een stop in Leeuwarden.

Verder hebben we lekker gegeten (oa een heerlijke fish&chips met uitzicht en de beste spareribs die ik ooit gegeten heb) en uiteraard zijn we zaterdag en zondag ook gaan zwemmen in het zwembad van het park. Want geen vakantie zonder te zwemmen nietwaar?!

In ieder geval wij hebben er van genoten en kunnen er nu volop tegenaan om aan de verhuis te beginnen!! 






Eendjes voeren aan de voordeur!

Communiceren met de eendjes vanop het steigertje

kermis in Dokkum

Ijsje eten in Dokkum

Een heel leuk winkeltje in Dokkum

Fish&chips met een view

picknick aan het Lauwersmeer



mama Zwaan en haar babies

Leeuwarden

Reacties

Populaire posts van deze blog

Claudette Cardigan

Grote Schrikkepeut