GEM

Zondag bezochten we nog eens het GEM, het Gemeentemuseum van Den Haag, waar ook tijdelijk een deel van de kunstschatten van het Mauritshuis is ondergebracht omdat deze laatste een opknapbeurt ondergaat.

Het was ondertussen een jaar geleden dat we hier eens geweest waren. Deze keer besloten we Mondriaan en De Stijl expositie te bezoeken. Er is heel wat te zien in het GEM maar met onze 2 Kapoenen volstaat anderhalf uur echt wel. Bovendien zijn we 'vrienden van het Museum' en laat onze vriendschapskaart toe om het GEM zoveel te bezoeken als we zelf willen.
Dus Mondriaan en De Stijl, daar gingen we voor. En het was een goede keuze. Niet enkel schilderijen zijn te zien maar ook de befaamde Rietveld-stoelen, verschillende maquetten, een slaapkamer,... kortom het bood heel wat afwisseling voor onze Kapoenen zodat ze zich niet snel verveelden.

Beiden waren braaf en keken vol belangstelling naar alles, maar na een dik uur kwam dan toch de vraag: "en zijn we nu naar huis?". En dat is dan het voordeel van zo een jaarabonnement. Je loopt er binnen wanneer en zoveel je maar wilt.

Maar om ze nu al mee te nemen naar het Rijksmuseum in Amsterdam, dat zie ik toch nog niet goed zitten. Dus dat bezoekje zullen we maar eens doen als de meisjes op logement zijn denk ik.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Claudette Cardigan

Grote Schrikkepeut