Zuid-Bretagne

Wij zijn terug van een weekje weggeweest. Met het gezin vertoefden we in een badplaatsje in Zuid-Bretagne; Pornichet genaamd, nabij La Baule dat gekend is voor "het mooiste strand van Europa". We verbleven in een huisje in een vakantiepark. Met de kindjes erbij dachten we dat dit misschien wel idealer zou zijn dan een verblijf in een hotel. Maar ik moet toegeven, ik ben een luxekip geworden (je zou voor minder na enkele luxeverblijven in de Kempinski en de Mövenpick in het MO). Zelf je potje koken op vakantie, het is toch niet aan mij besteed op vakantie. 's Middags probeerden we wel te gaan lunchen. Zo trokken we op zaterdag naar Le Croisic waar we genoten van een heerlijke schotel verse zeevruchten en oesters. Voor de kindjes was er kip met frietjes (ah ja, natuurlijk, dat werkt altijd).

Het weer zat goed mee en dus konden we genieten van een paar daagjes strand, met achteraf een duik in het zwembad in het vakantiepark. Grote Kapoen amuseerde zich te pletter door telkens opnieuw in het water te springen en zij was zo fier dat ze alleen (weliswaar met zwembandjes aan) naar de kant kon zwemmen (lees: spartelen). Kleine Kapoen dobberde wat rond in haar zwemband en genoot.

Tevens maakten we een dagje vrij voor het safaripark Planète Sauvage, nabij Nantes. Een aanrader. Je rijdt met je auto door het park om de dieren van heel nabij te kunnen bewonderen. De kindjes waren dolenthousiast om een olifant of giraf van zo dichtbij te kunnen zien. Vaak was het wel oppassen dat er geen waterbuffel of struisvogel of ander dier onder je auto terechtkwam. Kleine Kapoen heeft de schrik van haar leven opgedaan toen een welbepaalde soort gazelle (de naam ontglipt mij) haar kop door het raam van Kleine Kapoen stak. Het kind zette het op een huilen maar het dier, dat trok zich braafjes terug. Daarna mocht het raam niet meer open en de vriendelijke struisvogel die goeiedag kwam zeggen was niet welkom bij Kleine Kapoen.
Zo een safari in Afrika, ik zie het wel zitten. Het moet wonderbaarlijk zijn om die dieren in hun ware biotoop te kunnen spotten. Wie weet belanden we ooit nog eens op het Afrikaanse continent, ik ben alleszins voorstander geworden.

Maar nu zijn we dus terug in Den Haag, en na een weekje vakantie betekent dat wassen en wassen en nog eens wassen! De kindjes bracht ik gisteren nog voor een paar daagjes naar Oma&Opa, nog een laatste bezoekje vooraleer het schooljaar start voor Grote Kapoen. Jawel, 4 september start zij in de Petite Section in het Lycée Français. Spannend voor haar, maar zeker ook voor mij. Maar meer hierover volgende week natuurlijk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Claudette Cardigan

Grote Schrikkepeut