Een weekje vakantie zonder kids - dag 3

Vandaag had De Echtgenoot een snipperdag genomen en dus maakten wij een daguitstap. Deze keer ging het richting Utrecht.

We bezochten er eerder al het Dick Bruna Huis (voor de verjaardag van Grote Kapoen) maar daar bleef het toen ook bij. Na het bezoek aan Nijntje waren mijn beide Kapoenen niet meer in de stemming om de stad nog te verkennen. We besloten om nog eens terug te komen, en dat deden we dus vandaag, zonder kids.

In Utrecht vind je heel wat leuke winkeltjes, heerlijk om in rond te snuisteren. Bovendien biedt de stad ook een uitgebreid winkelaanbod van design; Strand West om er één te noemen. Een fantastische winkel.

Lunchen deden wij in Oudaen, met een eigen brouwerij. En zo een brouwsel moest De Echtgenoot natuurlijk wel eens proeven.

En uiteraard kun je Utrecht niet verlaten zonder een rondvaart op de Oudegracht - ja, we hebben echt den toerist uitgehangen. Utrecht is dan ook vooral bekend om zijn werven en werfkelders langs de Oudegracht. Deze zijn heden ten dage omgevormd tot restaurantjes en uitgaansplaatsen. Een van de komende jaren zou dit uitgeroepen worden tot Unesco Werelderfgoed, wist de gids ons te vertellen. De renovatie is al volop gestart...

Natuurlijk kon ik de stad niet verlaten zonder iets te kopen. Ik zocht en vond nog een paar leuke schoenen voor Grote Kapoen in deze leuke kinderwinkel. Zo hoeft ze dan toch niet met een paar versleten schoenen aan haar schoolcarrière beginnen.

Utrecht, een fantastische stad om te schoppen, te eten en te drinken. En met haar Domkerk, Oudegracht en behoorlijk wat musea ook een toeristische trekpleister, een stad die je toch wel eens gezien moet hebben.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Claudette Cardigan

Grote Schrikkepeut