Allemaal beestjes

Wat doe je zoal met een 2- en 3- jarige als het een heel weekend regent? Ik keek er het boek "1000 plekken die je echt moet gezien hebben - Met Kinderen In Nederland" op na. Aanvankelijk dachten we naar het MUSEUM VOOR COMMUNICATIE te gaan, op wandelafstand. Maar een bezoekje aan ESCHER IN HET PALEIS op zaterdag leerde ons dat ze misschien beter iets hadden aan wat meer avontuur. En dus bezochten we op zondag Naturalis in Leiden.

Dit is een echte aanrader. Er zijn heel wat opgezette dieren (apen, vissen, leeuw, tijger, beren, ijsbeer, vogels, enz... teveel om op te noemen eigenlijk), maar het was vooral de dinosaurus die een grote indruk naliet bij onze Kapoenen: "zo grooooooooot!" Daarnaast was er ook nog het skelet van een mammoet te bewonderen en dat vond ikzelf wel indrukwekkend.

De gorilla, daar waren ze bang van. Terwijl andere kinderen maar al te graag voor de gorilla gingen staan voor een foto, liepen die van ons weg - natuurlijk!

Beiden konden zich ook uitleven op de afdeling SUPERZINTUIGEN. Grote Kapoen ging nectar slurpen uit bloemen (met een helmpje op haar hoofd met een sensor), terwijl Kleine Kapoen dolle pret had in een kleine tent waar de kleuren telkens veranderde. Beiden deden een gehoortest en - al zou ik soms denken dat ze niet goed horen - beiden hebben een goed gehoor. En met de reukzin is ook niets mis. Grote Kapoen herkende de geuren heel goed: eikeba mama, dat ruikt naar kaka. Jawel, je kon de geur van poep waarnemen bij één van de geurtesten.

Verder zijn er ook nog vlinders te bewonderen, heel wat schelpen, insecten, planten. Kortom er valt heel wat te kijken in Naturalis.

En tenslotte nog dit: Grote Kapoen heeft het aangedurfd om een hond (een labrador) te aaien - een opgezette hond welteverstaan. Aanvankelijk durfde ze niet, ze verstijfde zelfs bij het zien van de hond maar na een tijdje kwam er zo van ver een aai... Een eerste stap in het overwinnen van haar angst voor honden.

Kortom, het was een leuke zondag. Naturalis verdient zeker een bezoekje als je in de buurt van Leiden of Den Haag bent.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Claudette Cardigan

Grote Schrikkepeut