A'dam met 2

Twee weekends geleden waren de Kapoenen bij Oma&Opa. Daarvan hebben wij (De Echtgenoot en ik) geprofiteerd om nog eens een dagje A'dam te doen. Deze keer bezochten we de wijk Rembrandtplein, Utrechtsestraat en De Pijp. We deden de wandeling zoals vermeld in één van de leukste reisgidsen (d.i. 100% Amsterdam). De auto lieten we achter op de P&R Sloterdijk. Vandaar namen we de tram naar het Museumplein. Deze optie is echt aan te raden. Je betaalt slechts 8€ parkeergeld, inclusief je ticket voor tram, bus of trein. Dat is een stuk goedkoper dan parkeren in de binnenstad van Amsterdam, waar je al snel 14€ betaalt voor 3 uur parkeren.

Het toeval wou dat het net de dag van de opening van het Rijksmuseum was (gelegen aan het Museumplein); gepaard gaande met het bezoek van de Koningin. Zij ontving de sleutel van het Rijksmuseum om het dan officieel voor het publiek te openen. En publiek, dat was er (het was dan ook gratis toegang; en neen we zijn niet in de rij gaan staan). Vuurwerk was er ook, en jawel, in de oranje kleuren... Mooi? Daar oordeel ik niet over.


Je zou zo denken dat het pas gerenoveerde Rijksmuseum in brand staat

Het moet gezegd, zo zonder peuters is Amsterdam best aangenaam vertoeven. Bovendien was de zon ook van de partij, en dat maakte het nog zo leuk. Lunchen deden we bij De Ysbreeker. Bij warm weer lijkt het me daar lekker vertoeven op het terras langs de Amstel.

Bij een volgende bezoek, plannen we een wandeling door Amsterdam Oost en De Eilanden; mét peuters. Want jawel, daar bevindt zich Artis. En naar het schijnt is er een prachtige view vanop het dak van de bibliotheek.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Claudette Cardigan

Grote Schrikkepeut