Pakjesavond

Vandaag is het Pakjesavond in Nederland. Dit betekent dat vandaag vele Nederlandse kindjes heel blij zullen worden gemaakt met hun sintcadeautjes. Want jawel, 5 december is de dag waarop de Sint de cadeautjes brengt. Pakjesavond is een heus feest bij de Nederlandse gezinnen, met "lekker" eten (naar Nederlandse normen). Toch wel een verschil met België, want wij vieren Sinterklaas op 6 december (met uitzondering van de streken waar op 11 november Sint-Maarten wordt gevierd). Kwam hij niet in de nacht van 5 op 6 december langs?!

Een ander verschil tussen het Nederlandse Sinterklaasfeest en de Belgische variant zijn de snoepjes die worden uitgedeeld. In Nederland zijn het vooral pepernootjes en chocoladeletters, terwijl wij in België Sinterklaas ook associëren met nic-nacjes, lieve vrouwkes, en chocolademannekes. Ik heb hier nog niet veel van die chocolademannekes gezien moet ik zeggen. Vaak zijn het individueel verpakte chocoladefiguren. Ik kan toch wel zeggen dat ik de lekkere chocolademannekes van bij de Belgische bakkers wel mis. Maar och, nu eten we pepernootjes en dat valt ook wel in de smaak; zo ook bij Grote Kapoen.

U ziet, buurlanden, maar toch verschillende varianten wat het Sinterklaasfeest betreft.

Reacties

  1. Mr. Amman5/12/12

    Maar dat verschil in datum is toch normaal... De Sint heeft wel hulpsinten, maar voor het echte werk, de pakjes uitdelen, kan hij niet over tegelijk zijn, niet, dus eerst in NL en dan door naar BE. Trouwens, ook in Amman kwam ie reeds langs, op 1 december.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Claudette Cardigan

Grote Schrikkepeut