Naar de peuterspeelzaal

Het schoolsysteem in Nederland is een beetje anders dan in België. Zo kan men pas op de leeftijd van 4 jaar naar school. Grote Kapoen is nu 2,5 en in België betekent dit dat zij naar de kleuterschool kan. Maar in Nederland dus niet. En zo is het nog anderhalf jaar wachten tot wanneer mijn Grote Kapoen naar school kan. Zij staat reeds op de wachtlijst van de buurtschool. Jawel, ook in Nederland zijn er wachtlijsten, en heel lange wachtlijsten:  zo staat Kleine Kapoen nu al op de wachtlijst om binnen 3 jaar naar school te kunnen gaan.

Persoonlijk vind ik het laat, om een kind pas op vier jaar naar school te sturen. Daarom hebben we gisteren een bezoekje gebracht aan een peuterspeelzaal (PSZ). Volgende week staat er nog een bezoekje gepland aan een andere PSZ en dan zullen we beslissen. In de PSZ worden ze min of meer voorbereid op de school, er is structuur en dat is nu net iets wat zij nodig heeft. Een dagje PSZ omvat slechts 3 uurtjes, namelijk van 8u30 tot 11u30. Lang is dit niet, maar toch lang genoeg om met andere kindjes te kunnen spelen, en met regeltjes te kunnen omgaan.

En wat niet onbelangrijk is, tijdens de drie uurtjes afwezigheid van haar grote zus, krijgt mijn Kleine Kapoen de volle aandacht. Hoewel ik denk dat zij haar grote zus wel zal missen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Claudette Cardigan

Grote Schrikkepeut