Wandelen in "Ajlun Nature Reserve"

Vorige week zijn we naar Ajlun geweest (met De Collega's Van De Echtgenoot). Op anderhalf uur rijden van Amman vind je een mooi stukje natuurreservaat, waarvoor dank aan RSCN (de Royal Society for the Conservation of Nature). Er zijn enkele mooie wandeltochten uitgestippeld. Je kunt er logeren in lodges/bungalows en er is ook een camping voor diegenen die graag gaan kamperen.  



Wij opteerden voor één van de kortere wandelingen (een stukje van de "zeephuis-route").

Met haar nieuwe Adidas-schoenen aan, trok Grote Kapoen door de natuur. Zij bewonderde de bomen, de vlinders, de bloemen, de struiken en een wilde aardbeiboom. Er waren ook wel wat lastige stenen op haar pad, maar met de Adidassen aan was dat geen probleem.



Grote Kapoen heeft dat flink gedaan, ik ben trots op haar! En zij was zo fier met haar nieuwe Adidas-schoenen! Bovendien zijn ze nog redelijk wit gebleven... hoe ze dat gedaan heeft, ontgaat mij een beetje.

En Kleine Kapoen? Die genoot in de draagdoek... As usual!

De voormiddag werd afgesloten met een heerlijke barbecue (met lekker vlees van bij Meat Master, toch wel een vermelding waard!), waarna we met een leuk gevoel terug naar huis reden.

In Ajlun is er ook nog een "Kasteel". Dat zullen we één van de komende weken bewonderen! Amai, we hebben nog heel wat op het programma staan voor we hier vertrekken!

Maar nu gaan we eerst genieten van een weekendje Aqaba met een bezoek aan de Wadi Rum. Ik kijk er naar uit! Meer hierover in een volgende post uiteraard.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Claudette Cardigan

Grote Schrikkepeut