Wadi Rum

Het voorbije Pinksterweekend zijn we met het gezin naar Aqaba geweest, met de bedoeling de Wadi Rum te ontdekken.

We kozen opnieuw voor de Môvenpick aan Tala Bay. Een maand geleden verbleven we ook in dit hotel samen met Oma&Opa en Tantie. Het hotel is een aanrader. Je geniet er van volle luxe met een uitstekende service, vriendelijk personeel en bovendien is het zéér kindvriendelijk. Ideaal dus om er met Grote Kapoen en Kleine Kapoen naartoe te gaan. Zij vertoeven dan ook graag in de Kid's Pool en de Kids' Club. Voor de ouders staan er ligzetels aan de Kid's Pool zodat je je kinderen in de gaten kunt houden.

Op zondag zijn we dan naar de Wadi Rum geweest. Een prachtig decor... ook onder een zwaarbewolkte hemel waaruit af en toe wat regendruppels vielen, wat nogal ongewoon is. Voor de zonsondergang moesten we het dus niet doen deze keer.




Wij kozen voor de "Little Bridge"-route. Een 3-uur durende rit, wat wij acceptabel vonden voor de kindjes (net niet te lang). Wat zie je tijdens deze route? Lawrence's Spring, de Kharazeh Canyon en de Little Bridge.

Lawrence's Spring (daar waar de boom staat)
Kharazeh Canyon
Little Bridge

Anderhalf uur later zei de chauffeur ons dat de rit gedaan was. De rit duurde toch 3 uur? Niet dus. De chauffeur kon ons naar andere plekken brengen maar dan dienden we extra te betalen. NATUURLIJK!! Na wat heen en weer gepalaver en met Grote Kapoen die wat moe begon te worden en Kleine Kapoen die wat hongerig was, besloten we maar om terug naar de auto te gaan. 

Achterop een jeep van 50 jaar oud, gaat het er nogal wild aan toe. Een niet zo ideale manier om Kleine Kapoen eten te geven.

Bijgevolg waren we snel terug in ons geliefd hotel, konden we nog een lekker Mövenpick-ijsje eten en de kindjes konden nog wat spelen in Dana's Activity Center (de Kids' Club). 

Het was een leuke dag, maar de trip door de Wadi Rum had wat langer mogen duren. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Claudette Cardigan

Grote Schrikkepeut