Drie dagen Petra

Als je in Jordanië verblijft of je bent er als toerist kun je niet anders dan Petra te bezoeken! Het is als het ware een plicht om Petra te gaan bewonderen. Samen met De Echtgenoot, Grote Kapoen en Kleine Kapoen zijn wij in het Paasweekend naar Petra geweest. Het is al eventjes geleden, ik weet het, maar toch mag het niet ontbreken in mijn blog.

Wij verbleven in deze beit. De beit is zeer rustig gelegen, wat niet kan gezegd worden van de andere hotels. De meeste hotels liggen in een omtrek van 100m afstand van de ingang van de site. Door de vele toeristen die met de bus komen, kun je niet echt zeggen dat deze hotels rustig gelegen zijn. Dus voor wie toch wat rust wilt na een dagje Petra, is de beit zeker aan te raden. Een pluspunt vond ik het binnenzwembad, wat afkoeling en ontspanning na een bezoekje aan Petra konden wij best gebruiken.

Genoeg over de beit nu. Eens aan de ticketbalie, kozen we ervoor om Petra in 3 dagen te doen. Met Grote Kapoen in een draagrugzak en Kleine Kapoen in de draagdoek leek dit ons de beste optie. En voor de prijs moet je het zeker niet laten. Eén dag kost 50JOD, drie dagen 60JOD. Want ik verzeker je: het is best wel vermoeiend!

Alvorens je aan de Treasury komt (één van de hoogtepunten), moet je eerst een lange tocht door "de Siq" afleggen. Dit deel kun je ook met "paard en kar" doen, maar echt comfortabel is dit niet.

En dan, op het einde van de Siq zie je een deel van de Treasury verschijnen:


De Treasury fotograferen in verschillend daglicht was een leuke bezigheid:
's Morgens
's Middags
Late namiddag

Een ander hoogtepunt in Petra is uiteraard de Monastery. Dit hielden we voor de laatste dag. Om de Monastery te bereiken dien je eerst 800 trappen te beklimmen.

De weg naar de Monastery
Met Kleine Kapoen in de draagdoek en een rugzak op de rug ging dit nogal langzaam. Halverwege had ik de beslissing genomen om terug te keren. Maar toen heeft De Echtgenoot de rugzak overgenomen (hoewel hij Grote Kapoen reeds in de draagrugzak had). De rugzak ging op de buik van De Echtgenoot en zo gingen we dan verder. Ik had terug wat meer moed. Met wat gewicht minder ging het wat vlotter om naar boven te gaan. En eens boven zie je dit verschijnen:

De Monastery

Wow!! De beklimming van de 800 trappen was dan toch de moeite waard. En ik was best trots op mezelf. Toen we terug naar beneden daalden kreeg ik trouwens heel wat lof en verbaasde blikken: "you are a brave woman/mother"; "wow, did you go all the way up with the baby?!".

Naast de 2 hoogtepunten is er natuurlijk nog veel te zien: de tombes van de Nabateeërs, een theater, en ook de Siq is best wel mooi, zeker in de periode maart-april als er hier een door een groen struikje of een bloemetje tussen de rotsen groeit.




Uiteraard zijn er ook de mooie uitzichten. Als je wat klimt, zoals De Echtgenoot wel eens heeft gedaan tijdens de drie dagen in Petra, zie je bijvoorbeeld dit:





Kortom: Petra heeft heel wat moois te bieden en moet je gezien hebben als je in Jordanië bent! Zie je het niet zitten om de 800 trappen te beklimmen, dan is er ook nog de ezel die je naar boven kan brengen. Maar dat gaat ook niet zo vlotjes, zo hebben Oma&Opa ondervonden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Claudette Cardigan

Grote Schrikkepeut